Ovenfriet, homemade kipnuggets met roergebakken spitskool

Hmmm, krijgen jullie ook al trek van de titel?

Ik anders wel! Ik heb dit gerecht een tijdje geleden gemaakt en het is zeer goed geslaagd. Het is makkelijk te maken en ook nog eens een gezonde versie van friet met kipnuggets, dus lees snel verder!

Wat heb je nodig voor circa 3 personen?
– 700/750 gram ovenfriet (Aviko of huismerk);
– 400 gram kipfilet;
– 200 milliliter karnemelk (optioneel);
– Ongezoete cornflakes of beschuit;
– Een hele spitskool;
– Kerriepoeder
– Peper (en eventueel zout)

Verwarm de oven voor op 220 graden, leg twee bakplaten met bakpapier en een schaaltje met gemalen beschuit of cornflakes klaar. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes (ongeveer zo groot als een kipnugget) en laat ze ongeveer een uurtje (langer is nog beter) in een schaaltje met de karnemelk weken. Door het weken wordt de kipfilet extra mals. Als je hier geen tijd voor hebt kun je ze natuurlijk ook korter laten weken.

Verspreid de frietjes over de bakplaat en zet deze in de oven voor ongeveer 25 minuten; hoe langer, des te meer knapperig ze worden. Pak met één hand de stukjes kip uit de karnemelk en dip deze met je andere hand in het beschuitmengsel tot deze helemaal onder zit. Leg de kipnugget daarna op de bakplaat. Ga zo door met alle stukjes kip. Als de ovenfriet nog 15 minuten in de oven moet, zet je de bakplaat met de kipnuggets erbij. Draai ook meteen de frietjes een beetje om zodat ze aan alle kanten bruin en krokant worden.

Nu ben je eigenlijk bijna klaar! Vraag of iemand de tafel dekt en was vervolgens de spitskool en snijd deze in reepjes. Pak een (wok)pan en schenk hier een scheut olijfolie in. Wacht tot de olie warm genoeg is en doe dan de kool erbij. Bestrooi de kool met kerriepoeder naar smaak en roerbak de groente 3 minuten op hoog vuur.

Check of je chickennuggets goed gaar zijn door er één open te snijden. Zijn ze gaar? Dan is het tijd om te eten :)!

TIP: wij hadden nog een zoete aardappel over en deze had ik erbij gedaan. Een mix tussen ovenfriet en zoete aardappelfriet kan prima! Ook had ik een snelle yoghurtknoflooksaus gemaakt voor de frietjes: 1 eetlepel knoflooksaus + 4 eetlepels magere yoghurt.

Eetsmakelijk!

IMG_3850

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s